Què és l’astènia primaveral?


Ja tenim aquí la primavera i, amb ella, pots notar alguns símptomes de l’astènia primaveral. Però, què és exactament? En aquest article et donem quatre pistes que et poden ajudar.

 

L’astènia primaveral: senyals

L’astènia primaveral és una mena de malestar general. Et pot afectar a nivell psicològic i físic. Pots notar una sensació de cansament, a més de debilitat muscular, tristor, poca motivació, menys desig sexual, trastorns de son i, fins i tot, poques ganes de menjar. Et sents identificat amb algun d’aquests símptomes?

 

Cal dir que l’astènia primaveral no es considera exactament com una malaltia, tot i que el teu dia a dia se’n pot veure afectat. Apareix perquè, al canviar d’estació, pateixes canvis ambientals i de temperatura que t’afecten.

 

També has de tenir en compte que el canvi d’horari afecta el teu cos. Com ja t’has adonat, ara es fa fosc al vespre més tard. Els dies es van allargant poc a poc, i quan et lleves al matí és més fosc. Trigaràs unes dues setmanes aproximadament a adaptar-te al canvi d’hores de sol. Alhora, l’augment de la temperatura i també de la humitat provoquen canvis al teu cos. En aquest procés d’adaptació és normal que no dormis bé o et sentis diferent.

 

Com superar l’astènia primaveral?

Com sempre, t’ajudarà portar una dieta equilibrada i sana. Si encara no ho fas, inclou fruita, verdura i llegums a la teva alimentació.

 

També és recomanable que facis una mica d’esport, intenta no portar una vida sedentària!

 

És molt important, alhora, beure molta aigua. Una correcta hidratació del cos és necessària, tant quan fas esport com en el teu dia a dia. A més, cal tenir en compte que, al pujar la temperatura, necessites encara més aigua!

 

Procura dormir bé. Respecta les hores de descans que el teu cos necessita.

 

 

Si et sents identificat amb alguns d’aquests símptomes i creus que pots tenir astènia primaveral, apropa’t a la nostra farmàcia!