Com tenir la pell ben hidratada i sana


Tots sabem que, amb les altes temperatures, és encara més important mantenir la nostra pell ben hidratada.

La nostra pell està formada, en la seva major part, per aigua. Disposa d’una mena de “capa” protectora formada per aigua i lípids. Aquesta “capa” evita que s’evapori la humitat, ens protegeix de les agressions externes i ens ajuda a mantenir el pH de la pell. D’aquesta manera ens protegeix de deshidratar-nos i que puguem patir una infecció.

pell ben hidratada

Malgrat tot, és difícil mantenir la pell ben hidratada. I encara és més complicat aconseguir-ho a l’estiu. La calor, la sequedat a l’ambient, l’aire condicionat… Aquests factors s’afegeixen a l’estiu als que ens fan difícil mantenir la nostra pell ben hidratada durant la resta de l’any. Per tant, a l’estiu hem de tenir més cura de la nostra dermis, ja que l’exposició al sol i l’excés de suor ens complicaran aconseguir que la nostra pell estigui fresca.

Truquets per lluir una pell ben hidratada

Amb tot, hi ha una sèries de coses que podem fer per lluir la nostra pell ben hidratada i sana.

  1. Procurarem beure 2 litres d’aigua al dia. Beurem durant tot el dia, encara que no tinguem set. Hem de pensar que la sensació de set apareix quan comencem a estar una mica deshidratats.
  1. Penses que beure només aigua és avorrit? No pateixis!! Per tenir la pell ben hidratada podem beure, a més, sucs, infusions, refrescos, llet…
  1. Si estem tips de beure i enyorem la sensació de mastegar, menjar fruita, verdura i hortalisses ens ajudarà a mantenir-nos correctament hidratats.
  1. Intentarem reduir el consum d’alcohol, ja que és molt diürètic i farà que ens deshidratem.
  1. Si practiquem esport, cal que recordem que és molt important beure abans, mentre el practiquem i un cop hem acabat. Fent esport suem i perdem molt de líquid.
  1. És important hidratar la nostra pell amb productes adients, com cremes hidratants de qualitat.
  1. Tant per anar a la platja com a la muntanya, i fins i tot per anar pel carrer, mantindrem la nostra pell ben hidratada i protegida utilitzant protecció solar amb filtre UVA i UVB. Així evitarem l’envelliment prematur de la nostra pell.

Apropa’t a la nostra farmàcia i t’aconsellarem sobre quina crema és la més adient per hidratar i cuidar la teva pell com es mereix.