Tot el que has de saber sobre la laringitis


Si tens mal de coll, tos o afonia és possible que pateixis laringitis.

Avui volem parlar-te d’aquesta molèstia que és més comú del que ens pensem.

 

Què és la laringitis?

La laringitis és una inflamació del coll que pot ser causada per una infecció vírica o bacteriana, una irritació, inhalació d’algun tipus de productes o, fins i tot, pel consum de tabac i alcohol. Aquestes afectacions afecten directament a la laringe i, en conseqüència, a la veu.

 

Símptomes de laringitis

Els símptomes més comuns són mucositat, mal de coll i d’orelles, tos seca, veu ronca o afonia, sensació de malestar general i dificultat per a respirar.

disease-4392160_640

 

Tipus de laringitis

Existeixen dos tipus de laringitis:

  • Laringitis de curta duració o aguda. Provocada per una infecció vírica o bacteriana o per tensió vocal.
  • Laringitis de llarga duració o crònica. Produïda per una exposició permanent a productes irritants com inhaladors, sinusitis crònica o consum de tabac o alcohol, per exemple.

Val a dir, però, que en la majoria dels casos la laringitis ve desencadenada a causa d’una infecció viral o per un esforç vocal i no sol ser greu però sí que s’ha de tractar i tenir-ne cura. Ja que, si no es té en compte, a la llarga, pot provocar ronquera permanent o una malaltia més greu.

 

El tractament per curar una laringitis pot ser divers, també segons la seva afectació, però, en general, podem recomanar fer repòs i no parlar en accés. Hidratar-se i veure molta aigua, estar en ambients humits i càlids i sempre que sigui necessari administrar analgèsics.

 

Si tens mal de coll i veu ronca i creus que pots patir una laringitis, vine a veure’ns! T’ajudarem a recuperar la teva veu!