Tot el que has de saber sobre l’hemoglobina glicada i els lípids


Qualsevol moment és bo per cuidar-se i controlar el colesterol, la tensió arterial o el sucre. Per aquest motiu, des de fa pocs dies, a la Farmàcia Olga Folch Rubau, disposem d’un aparell que permet controlar l’hemoglobina glicosilada i la diabetis de manera efectiva.

Vols saber en què consisteix aquesta prova? T’ho expliquem!
20190716_164529

Controla l’hemoglobina glicada

Si tens diabetis ja sabràs que és molt important controlar els nivells de sucre en sang en diversos moments del dia. Però si no ho ets i t’has de controlar el sucre, has de saber que pots fer-ho d’una manera senzilla per mantenir l’ hemoglobina glicada, o el sucre, controlat.

L’hemoglobina glicosilada és una heteroproteïna de la sang que sorgeix de la unió de l’hemoglobina (Hb) amb carbohidrats lliures. Controlar-ho és primordial per saber si es manté el sucre a nivells saludables i per detectar futures patologies.

 

Què són els lípids i perquè és important controlar-los

Els lípids són una tipologia de greixos que trobem present en la sang.  Són necessaris per al bon funcionament de l’organisme i se’ls coneix com la reserva energètica més important que tenim. Podem trobar lípids en diversos productes i aliments però, val a dir, que actualment la major part dels que consumim provenen del grup dels triglicèrids. És a dir, àcids grassos saturats i insaturats.

Tenir un control del nivell de lípids presents a la sang i saber-ne quina és la seva procedència pot ajudar a evitar problemes cardiovasculars o dietètics.

 

Ara que ja en sabem més sobre l’hemoglobina glicada i els lípids, ja sabem que és molt important controlar-ne els nivells per regular alguna patologia o per saber en quin estat es troba la nostra sang.
Els vols controlar? Vine a veure’ns a la farmàcia i et farem una prova! Ens trobaràs al carrer Joan Roca i Pinet  de Girona.

 

20190716_164647

Preu de la consulta:

Lípids, colesterol i triglicerids: 6€
Hemoglobina glicosilada: 6€