Tipologia de taques a la pell


Ens comença a venir de gust passar una estona prenent el sol, relaxadament, mentre llegim un llibre o prenem un refresc però ho hem de fer en compte.

Els rajos de sol tenen un alt impacte a la nostra pell. A part de bronzejar-la i deixar-la amb aquell to torrat que tant ens agrada, també ens pot desencadenar alguns problemes.
Per exemple, l’exposició excessiva al sol pot desencadenar alteracions a la melanina i fer-nos aparèixer taques a la pell.

Avui, aprendrem quina és la manera més sana per prendre el sol, algunes recomanacions i les tipologies de taques a la pell més comuns.

Dermatologist examining patient in clinic, closeup
Què és la melanina?

La melanina és el pigment natural que protegeix la pell de les cremades i de les altes exposicions solars. Aquest element està format per una estructura química que és el responsable de marcar el color de la pell i del cabell de les persones.

 

 

Tipologies de taques a la pell

Les taques a la pell apareixen quan hi ha una alteració de la melanina i n’existeixen diverses tipologies, però les més comunes són:

  • Efèlides: Apareixen a la cara, a les zones on toca més el sol i sobretot a l’estiu.
  • Pigues: Tenen relleu, són marrons i arrodonides. Poden canviar l’aspecte al llarg de la vida.
  • Lentígens: Taques planes de diferent mida i de color marró.
  • Melanosis: Taques marrons clares que solen aparèixer a la cara. Es relacionen a desajustos hormonals.
  • Melanoma: És un tipus de tumor maligne. Té un aspecte asimètric, vores indefinides i desiguals. Si sospites que en pots tenir un, has de visitar un especialista.

 

Beneficis del sol

Malgrat tot, prendre el sol de forma moderada és beneficiós per a la salut. Fes-ho de manera segura i en gaudiràs de tots els seus avantatges:

  • Aporta vitamina D, beneficiosa pels ossos i la pell
  • Estimula les defenses
  • Redueix la pressió sanguínia
  • Millora l’estat d’ànim

Woman With Suntan Lotion At The Beach In Form Of The Sun

Si vols gaudir d’un estiu segur i prendre el sol amb tranquil·litat. Pren-lo evitant els horaris de màxim perill, recorda que són de 12 hores fins a les 16 hores, i protegeix-te amb una crema solar.

Vine a veure’ns a la farmàcia i t’aconsellarem sobre quin tipus de protecció és més adient pel teu tipus de pell.

Ens trobaràs al Carrer Joan Roca Pinet de Girona, al Parc del Migdia.